www.urologija.hrO stranici


Ova stranica je napravljena s ciljem informiranju opće populacije, ali i ljudi koji imaju veze s medicinskom strukom ili su njezin dio.


Na stranici su zastupljeni svi urološki organi počevši od:

Svakom od gore navedenih organa kratko je opisana građa i funkcija, a nakon toga su detaljno opisane različite bolesti u prvom redu:

Opis bolesti podijeljen je u:

  1. etiologiju

  2. kliničku sliku i simptomatologiju

  3. dijagnostiku i obradu

  4. liječenje

  5. praćenje bolesti

na kraju svakog opisa je i zaključak.


- također je navedeno tko od liječnika (urolog, radiolog, onkolog) pregledava bolesnika, obavlja traženu pretragu, odnosno zahvat ili liječenje i gdje se ono obavlja.


- svaki od ovih opisa ima dio pitanja i odgovori (gornji desni kut stranice) koji je posvećen najčešćim pitanjima i odgovorima koje bi korisnici stranica mogli imati vezano uz prevenciju, dijagnostiku, liječenje i prognozu navedenih uroloških bolesti.


- autor stranice je profesionalac, koji se trudio da tekstovi budu što točniji, prihvatljivi i jasni općoj populaciji, mada to nije uvijek bilo jednostavno.


- ovom stranicom nisu obuhvaćene sve urološke bolesti nego one koje su među najvažnijim i najčešćim ili ih je barem autor stranica takvim smatrao.


- stranica je napravljena u dobroj namjeri i ona služi za informiranje, a ne za dijagnostiku i liječenje uroloških bolesti što spada u domenu urologa.


- korištenjem stanice pristajete na uvjete korištenja.